Att vara lektör... och "Den åttonde dimensionen"


Man läser, man läser och läser. Sedan tänker man, skriver och skriver. Sammanfattar. Och hoppas att kunden som till slut får ett lektörsutlåtande av sitt manus, blir nöjd. Att formulera sig tydligt, ge viktiga exempel ur texten, trycka på det positiva samtidigt som man föreslår konstruktiva och kreativa förslag tar på förbättringar kräver sin stund. Så viktigt att kunden känner att hen fått full valuta för sina pengar och känner sig peppad att arbeta vidare på sitt manus.

När man sedan får ett mail eller ett telefonsamtal med budskapet - "Hej, nu har min bok kommit ut" blir man glad. Ännu gladare blir man när ett signerat exemplar landar i brevlådan. Som nedan "Den åttonde dimensionen" av U P Enna signerad med " Tack Gun för ditt fantastiska lektörsutlåtande, som gjorde mitt bokmanus mycket bättre. Det fick mig också att fortsätta våga./ U P Enna"

"Den åttonde dimensionen" är både ett  fantasydrama och en berättelse som utspelar sig i en nutida verklighet. Spänning, kärlek och makt är några ingredienser i denna roman som kan läsas av både unga och vuxna.
Utgiven på Ebes förlag.